Prvo stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju tako da bude al dente i ocijedite.
U međuvremenu zagrijte ulje u tavi ili loncu srednje veličine. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša.
Umiješajte češnjak i mješavinu mediteranskih začina i pirjajte još 1 minutu.
Dodajte vrhnje, pasiranu rajčicu i ocijeđenu nasjecaknu rajčicu iz konzerve i sve zajedno kuhajte oko 2 minute.
Stavite tjesteninu u lim za pečenje ili vatrostalnu posudu veličine otprilike 23x33 centimetra.
Dodajte umak i sve skupa dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Pospite nasjeckanim sirom i pecite 20-25 minuta ili dok sir ne postane pjenušav.
Izvadite iz pećnice, ohladite 5 minuta i pospite svježim začinskim biljem.