Zapečene penne s rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene penne s rajčicom  by Shutterstock Shutterstock

Ovaj se recept prilično lako priprema, a konačni rezultat je iznimno ukusan.

Sastojci

Broj porcija
8
450 gpenne ili rigatoni tjestenine
1 žlicamaslinovog ulja
0,5 glaviceluka, nasjeckanog
2 režnjačešnjaka, protisnuta
1 žličicadalmatinske ili mediteranske mješavine začina
160 mlslatkog ili vrhnja za kuhanje
500 mlpasirane rajčice
250 gribane mozzarelle ili nekog sličnog sira
2 žlicesvježeg bosiljka ili peršina, nasjeckanog

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Prvo stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.


Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju tako da bude al dente i ocijedite.


2Pirjajte luk

U međuvremenu zagrijte ulje u tavi ili loncu srednje veličine. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša.


Umiješajte češnjak i mješavinu mediteranskih začina i pirjajte još 1 minutu.


3Dodajte vrhnje i rajčice

Dodajte vrhnje, pasiranu rajčicu i ocijeđenu nasjecaknu rajčicu iz konzerve i sve zajedno kuhajte oko 2 minute.


4Pecite u pećnici

Stavite tjesteninu u lim za pečenje ili vatrostalnu posudu veličine otprilike 23x33 centimetra.


Dodajte umak i sve skupa dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


Pospite nasjeckanim sirom i pecite 20-25 minuta ili dok sir ne postane pjenušav.


5Poslužite

Izvadite iz pećnice, ohladite 5 minuta i pospite svježim začinskim biljem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.