Rižini povrtni popečci

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižini povrtni popečci
Rižini povrtni popečci
Evo jedan super recept. Vegetarijanski, brzo se priprema a klinci ga obožavaju. Super je što se može zamrznuti i jednostavno ubaciti u pećnicu.

Sastojci

Broj porcija
10
100 griže, prethodno kuhane i ohlađene
2mrkve, naribane
1 glavicaluka, sitno nasjeckana
100 gbrokule, nasjeckane
100 gcvjetače, nasjeckane
2jaja
3 žliceribanog sira
sol i papar
slatka mljevena paprika

Priprema

1Pripremite smjesu

U zdjelu dodajte ohlađenu rižu i sve preostale sastojke. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine.


Smjesu oblikujte u popečke.


2Pecite u pećnici

Obložite posudu za pečenje s papirom za pečenje.


Položite formirane popečke u posudu i premažite ih maslinovim uljem.


Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 20-30 minuta, ili dok popečci ne postanu hrskavi i lijepo zapečeni.


3Poslužite

Popečci se mogu poslužiti uz osvježavajući dip napravljen od vrhnja, jogurta, malo maslinovog ulja, soli i nasjeckanog vlasca.


Za potpun obrok, dodajte i svježu salatu.