U loncu zagrijte temeljac na laganoj vatri.
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte gljive i dinstajte dok ne omekšaju, oko 3 minute. Uklonite gljive i njihovu tekućinu te stavite na stranu.
Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u tavu i umiješajte ljutiku. Dinstajte 1 minutu. Dodajte rižu, miješajući da se premaže uljem, oko 2 minute.
Kad riža poprimi blijedu, zlatnu boju, ulijte vino uz neprestano miješanje dok se vino potpuno ne upije. Riži dodajte 120 ml temeljca i miješajte dok se ne upije.
Nastavite dodavati temeljac po 120 ml odjednom, neprestano miješajući, dok se tekućina ne upije i riža ne postane al dente, otprilike 15 do 20 minuta.
Maknite s vatre i umiješajte gljive s njihovom tekućinom, maslacem, vlascem i parmezanom. Začinite solju i paprom po ukusu.
Poslužite toplo i uživajte!
(po porciji)