Kremasti rižoto od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasti rižoto od bundeve by FOODY & FITTY FOODY & FITTY

Iva i Petra tikve vole isprobavati u raznim receptima, ovaj put su pripremile preukusni kremasti rižoto od bundeve.

Sastojci

Broj porcija
5
700 gočišćene bundeve
1luk
3 režnjačešnjaka
1 žlicamaslinovog ulja
2 žlicemaslaca
270 garborio ili carnaroli riže
150 mlbijelog vina
750 mltemeljca
1lovorov list
50 ggrana padana
sol, papar i začini po želji

Priprema

1 Očistite i nasjeckajte bundevu

Luk i češnjak nasjeckajte i dinstajte na maslinovom ulju i žlici

maslaca dok luk ne poprimi staklenastu boju. Dodajte narezanu bundevu i rižu pa dinstajte još 5 minuta, ulijte bijelo vino, pustite da krene kuhati, zatim dodajte vruću juhu (ili temeljac, ili ako nemate toplu vodu) da prekrije rižu i bundevu.


2 Kuhajte

Dodajte začine (sol, papar) i kuhajte. Povremeno dolijevajte tekućinu u rižu i bundevu, uvijek mora biti tekućine da se može kuhati. Kuhajte poklopljeno, a sve skupa postupak traje 25 do 30 minuta.


Pri samom kraju dodajte ostatak maslaca i grana padano, još začina po želji i sve pomiješajte.

Foody&Fitty
Foody&Fitty
Iva i Petra su sestre iz Zagreba koje uređuju i vode Instagram profil Foody & Fitty. Iva (28) je po zanimanju liječnica, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te joj je medicina velika ljubav. U slobodno vrijeme bavi se fitnessom, kuhanjem, čitanjem novih istraživanja vezanih uz medicinu, fitness i majčinstvo. Petra (26) je završila Diplomski studij Pedagogije na Filozofskom fakultetu te tečaj slastičarstva u jednoj Visokoj školi u Zagrebu. Velika ljubav joj je kuhanje te planira uz posao, baviti se i slastičarstvom. Svoje slobodno vrijeme sestre vole provoditi u prirodi odlazeći na razne izlete po Hrvatskoj, a najviše u kuhinji isprobavajući i stvarajući sadržaj za vlastiti blog. Također, vole putovati, upoznavati i isprobavati razna tradicionalna jela te provoditi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima. Na svom Instagram profilu objavljuju razne recepte, od onih jednostavnih, njima najdražih do malo složenijih.