Rižoto s graškom, pršutom i metvicom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto s graškom, pršutom i metvicom by Eurospin Hrvatska Eurospin Hrvatska

Okusi vrta i mediteranske tradicije mogu svakoga dana biti na vašem stolu

zahvaljujući Delizie del Sole proizvodima iz Eurospina.

Sastojci

Broj porcija
4
100 mlbijelog vina
1 vezicamladog luka
1tikvica
150 gpršuta
1 lpilećeg temeljca
sol
svježa metvica i timijan

Priprema

1   Prokuhajte grašak

Zagrijte temeljac i u njemu prvo 10 minuta prokuhajte grašak. Ako imate svjež, sasvim mladi grašak, ovaj korak možete preskočiti. U drugoj posudi na maslinovu ulju prvo glazirajte rižu. Onda podlijte vinom, miješajte i pustite da sasvim ishlapi. Dodajte sitno sjeckani luk riži i popržite.

 

2    Kuhajte rižoto

Onda dodajte sasvim malo vrućeg temeljca. Cijelo vrijeme miješajte. Tada dodajte grašak i narezanu tikvicu, povremeno podlijevajući temeljcem. Posolite. Nastavite cijelo vrijeme miješati i pomalo dodavati vrući temeljac dok riža nije optimalno kuhana (oko 25 min).

 

3    Dovršite jelo

Na samom kraju dodajte nasjeckani pršut, metvicu i timijan. Maknite s vatre i dodajte u jelo žlicu maslaca. Po želji umiješajte u rižoto i šaku listova mladog špinata.


Servirajte odmah, posuto ribanim parmezanom.

PROMO
Eurospin Hrvatska
Eurospin Hrvatska
Pametna kupnja