Rižoto od poriluka i kurkume

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto od poriluka i kurkume by Index Recepti Index Recepti

Brz je i od samo par sastojaka, a stvarno fin.

Sastojci

Broj porcija
3
3 žlicemaslinovog ulja
250 gcarnaroli ili arborio riže
½ žličicekurkume
sol, papar
1,6 lvode/temeljca
2 žlicemaslaca

Priprema

1 Dinstajte poriluk pa rižu

Poriluku uklonite zelene vrhove koji su suhi, prerežite ga uzdužno na pola pa opet svaku tu polovicu uzdužno na pola. Nasjeckajte na komadiće. Operite i ocijedite. Pripazite da isperete sve mrvice zemlje koje se znaju naći između listova poriluka.


Dinstajte poriluk na zagrijanom maslinovom ulju par minuta, dodajte rižu i kratko je propržite.


2 Dodajte začine i kuhajte uz podlijevanje

Dodajte kurkumu, promiješajte pa dodajte dio vrućeg temeljca ili vode ako nemate temeljca, samo pripazite koliko je temeljac slan ili neslan pa prema tome odredite koliko ćete soli dodati rižotu. Posolite i popaprite.


3 Miješajte

Kuhajte 25 do 30 minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje i nemojte se bojati tekućine. To će sve riža upiti, a bolje da je rižoto kremastiji, nikako ne suh.


4 Na kraju dodajte maslac

Kad je rižoto kuhan (nemojte prekuhati rižu), ugasite i umiješajte maslac. Jedite dok je toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.