Rižoto Milanese

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto Milanese by Shutterstock Shutterstock

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Sastojci

Broj porcija
2
1 lvode
1kocka za povrtni temeljac
2 žlicemaslinovog ulja
1luk
1 prstohvatsoli i papra
1 prstohvatniti šafrana
300 garborio riže
100 mlbijelog vina
100 gparmezana
1 žlicamaslaca
2 žlicesvježeg peršina

Priprema

1Skuhajte temeljac

U loncu zakuhajte kocku za povrtni temeljac u 1 litri vode.


2Pripremite rižoto

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, začinite soli i paprom te kuhajte na umjerenoj vatri miješajući dok ne omekša, oko 5 minuta.


Potom dodajte rižu i kuhajte 1 minutu. Šafran izmrvite u vino i dodajte u rižu. Kuhajte miješajući dok se vino ne upije.


Dodajte 1 šalicu toplog temeljca i kuhajte na umjerenoj vatri, neprestano miješajući.


Nastavite dodavati temeljac dok riža ne bude al dente, ukupno oko 20 minuta.


Rižoto začinite soli i paprom. Umiješajte sir, maslac, peršin i odmah poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.