U ekspres loncu sve je vrlo brzo gotovo, a pašticada - ili šnicli ala pašticada, koji zahtijevaju dugo kuhanje, idealni su za njega. Tim više što će svi sokovi od mesa i povrća ostati koncentrirani te jelu dati intenzivan okus.
Složenci i musake mogu se kombinirati s različitim povrćem, a ako ste neodlučni, najjednostavnije rješenje je sve kombinacije pripremite u istoj posudi. Ovo je primjer musake s dva kraja - jedan je s krumpirom, drugi s tikvicama, a odličan su izbor i patlidžani.
Teleći rižoto nije jelo koje ćete napraviti na brzinu. Upravo suprotno, ali uloženo vrijeme dvostruko će vam se vratiti puninom okusa.
Dagnje na buzaru izrazito je jeftino, a toliko ukusno jelo da ćete njime pridobiti i one koji misle da ne vole školjke.
Jadranske se sipe najčešće spremaju na rižot, ali i salata od sipa jako je ukusna, bez obzira na to što se ne koristi sipino crnilo.
Ako volite morske delicije, nećete žaliti vrijeme za pripremu ove, u osnovi, vrlo jednostavne salate od hobotnice. Kuhanje u ekspres loncu dodatno će vam skratiti vrijeme, a bit ćete i sigurni da je hobotnica savršeno meka.
Jednostavan prilog koji odlično paše uz pečeno ili pohano meso, faširance i slično.