Priprema
Pripremite i usitnite poveće - luk na podjednake kockice, a kupus naribajte na rezance ili na podjednake komade veličine krpica.
Na maslinovu ulju dobro izdinstajte luk, oko 10 minuta. Tijekom dinstanja dobro ga posolite kako bi pustio vlagu. Na luk ubacite kupus, posolite i dobro izmiješajte. Poklopite i dinstajte povremeno miješajući 30 - 40 minuta, odnosno dok kupus posve ne omekša. Kupus će pustiti svoju vodu, ali slobodno i vi dodajte vode tijekom dinstanja kako vam ne bi zagorio.
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu - krpice ili, u nedostatku krpica, natrgane široke rezance na veličinu krpica. Tjesteninu kuhajte 2 minute kraće od navedenih uputa na vrećici. Spojite ju s dinstanim zeljem i podlijte s malo vode u kojoj se kuhala. Dobro popaprite. Miješajte na vatri 2 minute dok tekućina ne ispari, poklopite i ostavite da jelo kratko odmori.