Krpice sa zeljem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Krpice sa zeljem
Krpice sa zeljem
Jednostavan prilog koji odlično paše uz pečeno ili pohano meso, faširance i slično.

Sastojci

Broj porcija
4
luka
1srednje velika glavica mladog zelja
200 g tjestenine - krpice ili natrgani široki rezanci na veličinu krpica
Maslinovo ulje
Sol
Papar

Priprema

Pripremite i usitnite poveće - luk na podjednake kockice, a kupus naribajte na rezance ili na podjednake komade veličine krpica.
Na maslinovu ulju dobro izdinstajte luk, oko 10 minuta. Tijekom dinstanja dobro ga posolite kako bi pustio vlagu. Na luk ubacite kupus, posolite i dobro izmiješajte. Poklopite i dinstajte povremeno miješajući 30 - 40 minuta, odnosno dok kupus posve ne omekša. Kupus će pustiti svoju vodu, ali slobodno i vi dodajte vode tijekom dinstanja kako vam ne bi zagorio.
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu - krpice ili, u nedostatku krpica, natrgane široke rezance na veličinu krpica. Tjesteninu kuhajte 2 minute kraće od navedenih uputa na vrećici. Spojite ju s dinstanim zeljem i podlijte s malo vode u kojoj se kuhala. Dobro popaprite. Miješajte na vatri 2 minute dok tekućina ne ispari, poklopite i ostavite da jelo kratko odmori.