Priprema
Sipe očistiti: izvaditi središnju kost, na rubovima gdje je bila kost zarezati nožem te odvojiti glavu s utrobom i tijelo. Ispod očiju zarezati i odvojiti krakove. Tijelima oderati kožu. Vrećice sa crnilom, odnosno crnilo spremiti za rižoto. Ja sam imala 5 sipa - dvije veće i tri manje.
Očišćene sipe narezati na trakice ili manje komade veličine zalogaja, krakove također narežite na manje komade te sve skuhati u ekspres loncu u posoljenoj vodi. Ukupno vrijeme kuhanja i hlađenja u mom loncu traje cirka 30 minuta - sipe ispadnu izrazito meke.
U međuvremenu skuhati dva-tri mlada krumpira narezana na kockice.
Kada je sve kuhano, sipu i krumpir procijedite te sjedinite u zdjeli za posluživanje sa sitno nasjeckanim češnjakom i listom peršina.
Začinite bijelim vinom, maslinovim uljem (obilno), limunovim sokom, solju i paprom.
Poslužite uz domaći kruh. U slast.