Rižoto s rajčicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto s rajčicama by Shutterstock Shutterstock

Sezona je rajčica - zašto ih ne biste iskoristili za pripremu ovog brzog i jednostavnog rižota? Nevjerojatno je kremast i ukusan, evo kako ga napraviti.

Sastojci

Broj porcija
4
300 garborio riže
1 glavicaluka
2 režnjačešnjaka
5svježih rajčica
1 žlicakoncentrata rajčice
100 mlsuhog bijelog vina
1 lpovrtnog temeljca
3 žlicemaslinovog ulja
30 gmaslaca
50 gribanog parmezana
malo soli i papra
svježi bosiljak ili peršin za posluživanje

Priprema

1 Pirjajte luk

U većoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne postane staklast, otprilike 5 minuta.


2 Dodajte češnjak

Dodajte češnjak, kratko promiješajte i pirjajte još 30 sekundi, pazeći da ne zagori.


3 Dodajte rižu i vino

Umiješajte rižu, miješajući je oko 1-2 minute dok ne postane blago prozirna. Ulijte bijelo vino i miješajte dok ne ispari.


4 Dodajte rajčice

Dodajte rajčice koje ste prethodno ogulili i nasjeckali, kao i koncentrat rajčice. Dobro promiješajte i začinite po ukusu sa solju i paprom.


5 Ulijevajte temeljac

Započnite dodavati vrući temeljac - po jednu kutlaču, uz stalno miješanje. Sljedeću kutlaču dodajte tek kada se prethodna gotovo potpuno upije.


Nastavite dodavati temeljac i miješati otprilike 18-20 minuta, dok riža ne postane al dente.


6 Dodajte maslac i parmezan

Kad je rižoto kuhan, maknite ga s vatre i umiješajte maslac i ribani parmezan. Poklopite i ostavite da odstoji 2 minute kako bi se svi okusi povezali.


7 Poslužite

Po želji, pospite svježim bosiljkom ili peršinom i poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.