Chicken tikka bez masale

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Chicken tikka bez masale
Chicken tikka bez masale
Chicken tikka bez masale
Meni najbolji najbolji recept za piletinu i uz to jednostavan i brz. Curry je opcionalan iako meni osobno poboljšava jelo, no nekima ne paše i bolje im je jelo bez njega.

Sastojci

Broj porcija
2
500 gpilećih prsa nasjeckanih na kockice
500 ml pasirane rajčice
200 mlvrhnja za kuhanje
200 gkuhane basmati riže
1 glavica luka
2 češnjačešnjaka
2mrkve
Začini: slatka paprika, chili paprika, papar, sol, šećer, peršin, lovorov list, curry mješavina začina

Priprema

Pileća prsa i povrće nasjeckajte na kockice i manje komadiće.
Stavite u lonac kuhati rižu i u tavu stavite ulje za prženje te dodajte povrće.
Dodajte prstohvat soli i malo vode i kad voda ispari dodajte meso te onda dodavajte vode kako isparava i dinstajte tako pola sata
Dodajte prstohvat šećera, papra, slatke paprike te peršin, lovorov list i malo chili paprike te dosta curryija. Soli i vegete dodajte po ukusu.
Nakon što je piletina izdinstana dodajte pasiranu rajčicu te promiješajte i kuhajte par minute te onda dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kuhajte još 5 minuta i jelo je gotovo.
Probajte i dodajte još začina ukoliko nešto fali i procijedite rižu koja je sada isto gotova.
Servirajte tako da rižu zagrabite šalicom i dodajte peršin na vrh i umak s piletinom sa strane i uživajte