Piletina u umaku od kikirikija

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u umaku od kikirikija by Shutterstock Shutterstock
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Najtoplije preporučam ovo odlično jelo, jer je jednostavno i brzo za pripremu. Prepuno je finih istočnjačkih začina i okusa. Uz prilog od riže ili couscous i zelene salate oduševiti će svako nepce.

Sastojci

Broj porcija
2
400 gpilećih prsa
30 mlmaslinovog ulja
1Prstohvat morske soli
Četvrtina žličice papra
100 gmaslaca od kikirikija
200 mlpasirane rajčice
30 mlsojinog umaka
40 gmeda
100 mlnarančinog soka
Pola žličice đumbira u prahu
Pola žličice curryja
Peršin, sjeckani
20 g kikirikija, očišćenog, grubo mljevenog

Priprema

1 Pripremite piletinu

Pileća prsa lagano istucite, posolite i popaprite. Pržite na maslinovom ulju 3 minute sa svake strane dok ne poprime zlaćanu boju.


2 Pripremite umak

Maslac od kikirikija, pasiranu rajčicu, sojin umak, med, narančin sok, đumbir i curry pomiješajte. Umakom s kikiriki maslacem prelijte meso, smanjite vatru, poklopite i pirjajte 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom (ako je potrebno).


3 Poslužite

Poslužite posipano sjeckanim peršinom.