Piletina u umaku od kikirikija

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Piletina u umaku od kikirikija
Najtoplije preporučam ovo odlično jelo, jer je jednostavno i brzo za pripremu. Prepuno je finih istočnjačkih začina i okusa. Uz prilog od riže ili couscous i zelene salate oduševiti će svako nepce.

Sastojci

Broj porcija
2
400 g pilećih prsa
30 ml maslinovog ulja
Prstohvat morske soli
¼ čajne žlice papra
100 g maslaca od kikirikija
200 ml pasirane rajčice
30 ml sojinog umaka
40 g meda
100 ml narančinog soka
½ čajne žlice đumbira u prahu
½ čajne žlice curryja
Peršin, sjeckani
16 - 20 g kikirikija, očišćenog, grubo mljevenog

Priprema

Pileća prsa lagano istući, posoliti i popapriti. Pržiti na maslinovom ulju 3 minute sa svake strane dok ne poprime zlaćanu boju.
Maslac od kikirikija, pasiranu rajčicu, sojin umak, med, narančin sok, đumbir i curry pomiješati.
Umakom s kikiriki maslacem preliti meso, smanjiti plamen, poklopiti i pirjati 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom (ako je potrebno).
Poslužiti posipano sjeckanim peršinom.
Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 444 kcal; masti: 29,13 g; ugljikohidrati: 24 g; bjelančevine: 25,47 g; kolesterol: 51 mg; natrij: 870 mg; kalij: 691 mg.
Laka kuharica
Laka kuharica