Amritsari Masala chole

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Amritsari Masala chole by Namaste Namaste

Slanutak kuhan s rajčicama, lukom i egzotičnim domaćim začinima.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gslanutka
300 gsjeckane rajčice
1 kgluka
100 mlvrhnja
100 gmaslaca
5 gcrvenog chilly-a
5 gđumbira
5 gmljevenog korijandra
5 gčešnjaka u granulama
300 mlulja
3 gzelenog chillija

Domaća garam masala

2 gklinčića
2 gzelenog kardamoma
4 gštapića cimeta
5 gmace začina
3 gcrnog kardamoma
20 gmljevenog kima
40 gmljevenog korijandra
2 glovorovog lista
10 gchilly-a u prahu
15 gkurkume
3 gAmchoor praha
2 g Anrdana praha
1 gMethi lišća
5 gsoli

Priprema

1Napravite domaću Garam masalu

Sve začine tostirajte u vrućoj tavi na nekoliko sekundi i izmiksajte u fini prah.


2Namočite slanutak i zatim ga skuhajte

Slanutak namočite preko noći u vodi, a zatim ga skuhajte zajedno sa 5 grama soli i 5 grama kurkume u prahu u većoj posudi 1 sat.

Kuhajte dok ne omekša i dobro se skuha.


3U vrućoj tavi popržite začine, luk i rajčicu

U vrućoj tavi zagrijte ulje i dodajte cijele sjemenke kima i cijeli suhi crveni čili. Promiješajte, dodajte đumbir, češnjak i zeleni čili kuhajte još kratko pa dodajte nasjeckani luk i pržite dok ne porumeni.

Dodajte nasjeckane rajčice, promiješajte i nastavite kuhati.


4Dodajte Garam masalu i zatim slanutak

Sada dodajte Garam masalu i pirjajte je neko vrijeme. Zatim dodajte kuhani slanutak i dobro promiješajte.


5Dodajte korijander i začinite po želji

Dodajte nasjeckani korijander, posolite i začinite po želji. Promiješajte.


6Dodajte maslac, vrhnje i začine

Na kraju dodajte otopljeni maslac i vrhnje.

Ukrasite ga nasjeckanim korijanderom i narezanim zelenim čilijem.