Samose punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Samose punjene mljevenim mesom
Samose punjene mljevenim mesom
Samose punjene mljevenim mesom
Još nisam srela osobu koja ne voli ove divne paketiće, punjene mljevenim mesom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 žličicasoli
4 žliceulja
200 mlvode, mlake, količina ovisno o brašnu.

Nadjev

800 gmljevenog mesa
1poriluk
100 ggraška
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Đumbir, po ukusu
Soja umak, po ukusu
Dimljena paprika, po ukusu

Priprema

Tijesto

1. Pripremiti tijesto

Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, ostaviti pola sata da miruje prekriveno folijom. Smjesa je za 16 loptica, od kojih se dobije 32 komada samosa.

Nadjev

2. Pirjati meso

Pirjati prvo poriluk dok ne omekša, dodati meso i pirjati dok se potpuno termički ne obradi i ishlapi tekućina.


3. Ohladiti

Kad je meso skoro pri kraju, dodati grašak i kuhati još par minuta. Maknuti s vatre i kratko ostaviti.


4. Puniti samose

Kad se prohladi, puniti samose. Tijesto se reže u oblik trokuta, spaja da poprimi oblik stošca, pa puni mljevenim mesom. Rubove mazati vodom kako bi se lakše zalijepili.


5. Pržiti samose

Prže se u dubokom ulju, u nepretrpanoj tavi, kako ne bi pala temperatura ulja.

martinina-radionica