Samose punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Samose punjene mljevenim mesom
Samose punjene mljevenim mesom
Samose punjene mljevenim mesom
Još nisam srela osobu koja ne voli ove divne paketiće, punjene mljevenim mesom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 žličicasoli
4 žliceulja
200 mlvode, mlake, količina ovisno o brašnu.

Nadjev

800 gmljevenog mesa (junetine)
100 ggraška
sol, papar
malo naribanog đumbira
1 žlicasoja umaka
1 prstohvatdimljene paprike

Priprema

Tijesto

1 Pripremite tijesto

Zamijesite tijesto od svih sastojaka, ostavite pola sata da miruje prekriveno folijom. Osnovna smjesa je za 16 loptica, od kojih se dobiju 32 samose.

Nadjev

2 Pirjajte meso

Pirjajte prvo nasjeckani poriluk dok ne omekša, dodajte mljeveno meso i pirjajte dok se potpuno termički ne obradi i zaprži sa svih strana te ishlapi tekućina.


3 Ohladite

Kad je meso skoro pri kraju, dodajte grašak i kuhajte još par minuta. Maknite s vatre i kratko ostavite da se prohladi (da si ne opečete prste kod punjenja tijesta).


4 Punite samose

Kad se nadjev prohladi, punite samose. Tijesto se reže u oblik trokuta, spaja da poprimi oblik stošca, pa puni mljevenim mesom.


Rubove mažite vodom kako bi se lakše zalijepili. Spojite prstima kako nadjev ne bi ispadao van.


5 Pržite samose

Prže se u dubokom ulju, u nepretrpanoj tavi, kako ne bi pala temperatura ulja. Par minuta će biti dovoljno, da se tijesto isprži i dobije zlatnožutu boju.