Zamijesite tijesto od svih sastojaka, ostavite pola sata da miruje prekriveno folijom. Osnovna smjesa je za 16 loptica, od kojih se dobiju 32 samose.
Pirjajte prvo nasjeckani poriluk dok ne omekša, dodajte mljeveno meso i pirjajte dok se potpuno termički ne obradi i zaprži sa svih strana te ishlapi tekućina.
Kad je meso skoro pri kraju, dodajte grašak i kuhajte još par minuta. Maknite s vatre i kratko ostavite da se prohladi (da si ne opečete prste kod punjenja tijesta).
Kad se nadjev prohladi, punite samose. Tijesto se reže u oblik trokuta, spaja da poprimi oblik stošca, pa puni mljevenim mesom.
Rubove mažite vodom kako bi se lakše zalijepili. Spojite prstima kako nadjev ne bi ispadao van.
Prže se u dubokom ulju, u nepretrpanoj tavi, kako ne bi pala temperatura ulja. Par minuta će biti dovoljno, da se tijesto isprži i dobije zlatnožutu boju.