Pileći biryani

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći biryani by Shutterstock Shutterstock
Biryani je tradicionalno indijsko jelo u kojem su glavni sastojci riža i začini te meso, riba, jaja ili povrće. Priprema se u jednom loncu te je jelo koje skuhate za više dana da imate za trenutke kada jednostavno ne stignete ili niste raspoloženi za kuhanje.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gbasmati riže
25 gmaslaca
1 velikaglavica luka, fino nasjeckana
1 listlovora
3 komuške kardamoma
1 manji štapić cimeta
4 fileapilećih prsa, narezanih na veće komade
1 žlicakurkume
4 žlicecurry paste
85 ggrožđica
850 mlpilećeg temeljca
30 gkorijandera, ½ nasjeckanog, ½ listova, za posluživanje
2 žlicetostiranih listića badema, za posluživanje

Priprema

1Namočite rižu

Rižu namočite u toploj vodi, zatim ju operite u hladnoj. Ispirite skroz dok voda ne bude bistra.



2Pirjajte

U loncu zagrijte maslac i popržite luk, lovor, kardamom i cimet. Pržite 10 minuta. Dodajte kurkumu, piletinu i curry pastu. Pirjajte dok ne postane aromatično. 


3Kuhajte

Umiješajte rižu i grožđice te zalijte pilećim temeljcem. Posudu poklopite i ostavite da zakuha. Nakon što je sve zakuhalo, smanjite vatru na minimum te kuhajte otprilike 5 minuta.


4Poslužite

Isključite štednjak te ostavite jelo 10 minuta. Ubacite 15 g nasjeckanog korijandera i dobro promiješajte. Za posluživanje pospite preostalim korijanderom i tostiranim bademima.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
617 kcal
Proteini
49 g
Masnoće
12 g
Ugljikohidrati
83 g
Sol
2.01 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.