Naan – indijski kruh

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Naan – indijski kruh by youtube
Naan – indijski kruh
Kao što sam naziv kaže, naan je tradicionalni indijski kruh koji je postao omiljen u cijelome svijetu. Jednostavan je za pripremiti i najukusniji je topao. Jedite ga s humusom, maslacem, maslom (ghee) ili uz razna variva.

Sastojci

Broj porcija
14
7 g suhog kvasca
250 ml tople vode
50 g šećera
3 žlice mlijeka
1 jaje
2 žličice soli
550 g glatkog brašna
2 žličice češnjaka u prahu
55 g maslaca, otopljenog

Priprema

1Ostavite da tijesto naraste

U većoj posudi otopite kvasac u toploj vodi. Ostavite 10-ak minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte šećer, mlijeko, jaje, sol i dovoljno brašna da biste napravili mekano tijesto. Na lagano pobrašnjenoj površini mijesite tijesto 6 do 8 minuta dok ne postane glatko. Tijesto prebacite u dobro nauljenu posudu i pokrijte čistom krpom te ostavite sa strane sat vremena da naraste. Tijesto bi trebalo biti duplo veće. 


2Oblikujte

Izvadite tijesto iz posude pa umijesite češnjak. Od tijesta napravite male loptice (otprilike kao loptice za golf) pa ih prekrijte ručnikom i ostavite 30-ak minuta da narastu.


3Ispecite

Dok vam se tijesto drugi put diže, zagrijte tavu, najbolje grill tavu i lagano ju nauljite. Tijesto stavite na tavu i pecite 2 do 3 minute dok se ne napuše i dobije lijepu zlatno smeđu boju. Maslacem premažite stranu koja nije pečena pa okrenite na tu stranu da se zapeče. Pečenu stranu također namažite s malo maslaca i pecite još 2 do 3 minute te ponovite proces s preostalim tijestom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
52 kcal
Proteini
0.8 g
Masnoće
3.7 g
Ugljikohidrati
4.1 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.