Priprema
Leću ispirati u vodi dok voda ne bude prozirna. Ostaviti da se namače barem sat vremena prije kuhanja.
Nasjecati mrkvu, luk, gljive i tikvice na manje kockice.
Na dobro ugrijanoj, suhoj tavi za staviti curry začin. Miješati da ne zagori. Čim se počne dimiti staviti ulje i odmah ubaciti luk. Kad luk omekša dodati mrkvu. Po potrebi dodati malo vode da ne zagori. Kroz 5 minuta dodati gljive i tikvice. Dinstanje traje 10-15 min.
U odvojeni lonac staviti leću, dodati vode toliko da pokrije leću. Povremeno miješati i ukloniti pjenicu koja se počela formirati tijekom kuhanja. Dodavati vodu pomalo čim ispari i pred kraj češće miješati. Osobno mi je draže kad se NE pretvori u kompletnu kašu, pa skidam s vatre nakon cca 20 minuta.
Pomiješati dinstano povrće s lećom i servirati s rižom!
Posuti sve sa svježe usitnjenim peršinom.