Zagrijte pećnicu na 180C.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici, minus 1 minutu.
Ocijedite je, isperite pod vodom da se ne zalijepi i ostavite sa strane.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i luk, pržite 3 minute dok ne porumene.
Dodajte rajčicu, vodu, začinsko bilje, sol i papar i pastu od rajčice. Promiješajte, pustite da prokuha, smanjite vatru na srednju i pirjajte 5 minuta (svako malo promiješajte) dok se ne zgusne.
Posolite. Dodajte i malo šećera ako je kiselkastog okusa (ovisno o kvaliteti rajčice i osobnom ukusu).
Ugasite štednjak, dodajte tjesteninu, promiješajte. Dodajte tunjevinu i NJEŽNO promiješajte - nemojte razbiti tunu da se raspadne.
Premjestite u posudu za pečenje, prelijte uljem i narezanim sirom pa pecite 20-ak minuta dok ne porumeni i dobijete hrskavu koricu.