Zapečena pašta s tunom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena pašta s tunom by Shutterstock Shutterstock

Za one dane kada vam ponestane ideje što skuhati za ručak.

Sastojci

Broj porcija
4
430 gtune iz konzerve
200 gtjestenine po izboru
150 gmozzarelle
2 režnjačešnjaka
800 gpasirane rajčice
1 žlicakoncentrata rajčice
180 mlvode
1 žličicamediteranske mješavine začina
sol, papar

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180C.


2Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici, minus 1 minutu.

Ocijedite je, isperite pod vodom da se ne zalijepi i ostavite sa strane.


3U međuvremenu napravite umak

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i luk, pržite 3 minute dok ne porumene.


4Dodajte rajčicu i ostale sastojke

Dodajte rajčicu, vodu, začinsko bilje, sol i papar i pastu od rajčice. Promiješajte, pustite da prokuha, smanjite vatru na srednju i pirjajte 5 minuta (svako malo promiješajte) dok se ne zgusne.


Posolite. Dodajte i malo šećera ako je kiselkastog okusa (ovisno o kvaliteti rajčice i osobnom ukusu).


5Dodajte tijesto i tunu

Ugasite štednjak, dodajte tjesteninu, promiješajte. Dodajte tunjevinu i NJEŽNO promiješajte - nemojte razbiti tunu da se raspadne.


6Premjestite u posudu za pečenje, dodajte ostatak namirnica

Premjestite u posudu za pečenje, prelijte uljem i narezanim sirom pa pecite 20-ak minuta dok ne porumeni i dobijete hrskavu koricu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.