Tjestenina s tunom i kaparima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s tunom i kaparima by Shutterstock Shutterstock

Postoji bezbroj recepata s tjesteninom i tunom. Većina njih kao i ovaj zahtijevaju relativno kratku termičku obradu.

Sastojci

Broj porcija
4
340 grigatona ili neke druge tjestenine
280 gtunjevine u maslinovom ulju (1 do 2 konzerve)
3 režnjačešnjaka
2 žlicekapara
1 žličicalimunove korice
1 žlicasoka od limuna
200 mlvode u kojoj se kuhala tjestenina
2 žlicemaslinovog ulja
svježi bosiljak za dekoraciju
sol, papar
Napomena:

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu s posoljenom vodom kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. Od kuhane vode odvojite 200 ml, trebat će vam kasnije za umak.


2Napravite umak

Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu pa dodajte tunjevinu s uljem i češnjakom i miješajte dok češnjak ne dobije zlatnu boju, oko 5 minuta. Potom umiješajte kapare te pirjajte uz miješanje još oko minutu.


Dodajte vodu od tjestenine i pustite da prokuha. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu i prokuhajte dok se tekućina ne reducira u umak.


3Začinite tjesteninu

Maknite s vatre i dodajte papar, maslinovo ulje, limunovu koricu i sok te na kraju dodajte nekoliko listova bosiljka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.