Najjednostavnija tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Najjednostavnija tjestenina by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept brzo se priprema i neće vas puno koštati, a sigurno će vam se svidjeti.

Sastojci

Broj porcija
4
340 gtjestenine
1 prstohvatsoli za kuhanje tjestenine
150 gtvrdog sira po želji
100 gnaribanog parmezana
½ žličicemljevenog papra
1 žlicamaslaca
150 mltekućine u kojoj se kuhala tjestenina

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati vodu koju ste dobro posolili. Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu.


U posebnoj posudi sjedinite sireve i papar.


Netom prije nego što je tjestenina do kraja skuhana, prebacite je u zdjelu sa sirom i paprom te dio vode (150 ml) od kuhanja sačuvajte i ubacite u zdjelu s tjesteninom, sirom i paprom.


2Pomiješajte sve

Dobro promiješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući žličicu ili dvije maslaca i još malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.


3Poslužite

Svaku porciju posipajte s još sira i papra. Poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.