Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem
Lignje iz pećnice s krumpirom i povrćem

Raskošna morska gozba iz pećnice - sočne lignje pečene do savršenstva uz krumpir i mrkvu, obogaćene notama bijelog vina i začina. Ovaj jednostavan, ali ukusan recept pretvara običnu večeru u pravu morsku avanturu.

Sastojci

Broj porcija
3
1 kglignji, neočišćenih
500 gkrumpira
6mrkvi
sol
začini po želji
200 mlbijelog vina
maslinovo ulje

Priprema

1Pripremite sastojke

Očistite lignje, pazeći da se ne zadrži pijesak.


Krumpir i mrkvu ogulite. Narežite krumpir na ploške, a mrkvu prilagodite najtanjoj režući je uzdužno na pola.


2Začinite

Lignje stavite u posudu, dodajte sol, začine po želji, maslinovo ulje i dobro promiješajte.


Ponovite postupak s krumpirom i mrkvom u drugoj posudi.


3Posložite u lim za pečenje

Rasporedite lignje u lim za pečenje, pazite da nisu preblizu.


Dodajte krakove u sredinu.


Prostor između lignji popunite mrkvom, a zatim prekrijte sve ploškama krumpira.


Preljite sve ostatkom ulja iz posude.


4Pecite u pećnici

Dodajte polovicu vina, pokrijte folijom i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


Zatim otkrijte, dodajte ostatak vina i pecite dok krumpir ne porumeni.


5Poslužite

Uživajte u svom ukusnom jelu dok je još vruće. Dobar tek!