Lignje očistite, operite, a glave i krakove sitno nasjeckajte.
U tavi, na maslinovom ulju, dinstajte luk dok ne omekša. Kad luk omekša, dodajte glave i krakove, prstohvat soli i malo papra. Dinstajte 2 minute pa dodajte sitno nascjeckani češnjak i peršin. Zalijte s malo vina i vode pa kratko kuhajte dok sve skupa malo ne omekša.
Kad su glave i krakovi malo omekšali, dodajte nasjeckanu rajčicu, dobro promiješajte pa maknite s vatre. Dodajte rižu i krušne mrvice.
S ovom smjesom punite lignje koje ste posolili i popaprili. Zatvorite ih čačkalicom i slažite u tavu ili lonac u koji ste stavili maslinovo ulje. Kada sve lignje napunite, stavite ih na vatru i ispržite s obje strane.
Zalijte ostatkom bijelog vina i pustite da poklopljeno krčka 15 minuta na laganoj vatri.
Pri serviranju pospite sjeckanim peršinom.