Punjene lignje Mimoza

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene lignje Mimoza

Punjene lignje na dubrovački način.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgVećih lignji, pogodnih za punjenje
1Luk, srednje veličine
200 mlMaslinovog ulja
3 režnjaČešnjaka
100 mlBijelog vina
2 žliceKuhane riže
1 žlicaKrušnih mrvica
1Rajčica, oguljena i sitno nascjeckana
Sol i papar prema ukusu

Priprema

1Očistite lignje

Lignje očistite, operite, a glave i krakove sitno nasjeckajte.


2Dinstajte luk, glave i krakove

U tavi, na maslinovom ulju, dinstajte luk dok ne omekša. Kad luk omekša, dodajte glave i krakove, prstohvat soli i malo papra. Dinstajte 2 minute pa dodajte sitno nascjeckani češnjak i peršin. Zalijte s malo vina i vode pa kratko kuhajte dok sve skupa malo ne omekša.


3Dodajte rajčicu, rižu i krušne mrvice

Kad su glave i krakovi malo omekšali, dodajte nasjeckanu rajčicu, dobro promiješajte pa maknite s vatre. Dodajte rižu i krušne mrvice.



4Punite lignje

S ovom smjesom punite lignje koje ste posolili i popaprili. Zatvorite ih čačkalicom i slažite u tavu ili lonac u koji ste stavili maslinovo ulje. Kada sve lignje napunite, stavite ih na vatru i ispržite s obje strane.



5Zalijte vinom i još malo kuhajte

Zalijte ostatkom bijelog vina i pustite da poklopljeno krčka 15 minuta na laganoj vatri.


Pri serviranju pospite sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.