Gregada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Gregada by Shutterstock Shutterstock
Gregada je kombinacija juhe i glavnog jela, koja se za razliku od brudeta kuha na jakoj vatri. Za dobru gregadu potrebna vam je kvalitetna riba, krumpir, bijelo vino i začini.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgbijele ribe (grdobina, mol, škarpina, tabinja)
800 gkrumpira
150 mlmaslinova ulja
500 gluka ili ljutike
1½ glavica češnjaka
1 vezica peršina
Sol
Papar
1 čaša bijelog vina

Priprema

1 Dinstajte luk

Krumpir izrežite ne ploške. Luk izrežite na listiće, dodajte češnjak i peršin te lagano prodinstate. 

 

2 Dodajte krumpir

Dodajte krumpir koji ste prethodno narezali na ploške.Podlijte vodom ili ribljim temeljcem da prekrijete krumpir. Kada je krumpir na 70% kuhan dodajte ribu koju ste izrezali na fete. 

 

3 Kuhajte 

Podlijte s bijelim vinom i kuhajte dok riba ne bude gotova.

 

4 Poslužite

Kad je gregada gotova pustite 10-ak minuta da odmori te je polijte s malo hladnog kvalitetnog djevičanskog maslinova ulja i servirjte uz čašu Pošipa.

Pero Savanović
Pero Savanović
Chef