Stavite krumpir u posudu s ledenom vodom na oko 30 minuta.
Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili fritezi na 170°C. Ocijedite krumpir i dobro ga osušite kuhinjskom krpom. Pažljivo dodajte krumpir, otprilike po 1 šalicu u vruće ulje i pržite otprilike 3 minute. Izvadite gotovi krumpir i ocjedite na papirnatim ručnicima. Ponavljate postupak dok ne iskoristite sav krumpir u prvoj rundi prženja.
Povećajte temperaturu ulja na 180 °C. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, luk u prahu, sol i papar. Dodajte jaje i pivo. Promiješajte d a se sjedini.
Na tanjur dodajte još malo brašna i pobrašnite riblje filete. Dodajte pobrašnjeni file u tijesto i pustite ocjedite višak tijesta.
Pažljivo dodajte ribu u vruće ulje. Pržite dok riba ne postane zlatna. Stavite na papirnate ručnike i pustite da se upije višak masnoće.
Za završetak krumpirića, na vrućem ulju popržite prethodno prženi krumpir. Pržite dok ne postanu zlatno smeđe boje, još oko 4 minute. Ocijedite na papirnatim ručnicima.
Krumpiriće poslužite uz ribu s domaćim tartar umakom, kriškama limuna ili uz dodatak po želji.
(po porciji)