Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.
Sastojci
Broj porcija
4
280 gpalamide, bez kostiju i kože
40 gcrvenog luka, nasjeckanog
20 gkapara
4 kapitabasca
40 ml maslinovog ulja
1 žličicasenfa
40 mlsoja umaka
120 gbučinih sjemenki, tostiranih i sitno sjeckanih
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Priprema
1 Pripremite tartar
Palamidu nasjeckajte na kockice te začinite sa soja umakom, senfom, soli, paprom, tabascom, crvenim lukom, kaparima i maslinovim uljem.
2 Poslužite
Svaki tanjur posipajte bučinim sjemenkama. Na njih staviti žličnjak tartara od palamide.Odmah poslužite.