Luk narežite na sitne kockice, a češnjak protisnite ili nasjeckajte što sitnije.
Slaninu nasjeckajte na male komadiće te ju prepecite na malo zagrijanog ulja. Pečenu slaninu izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće, a na istoj tavi popržite luk i češnjak. Kad luk dobije boju podlijte ga s 200 ml vode i uz povremeno miješanje pustite da kuha otprilike 15 minuta.
Dodajte vino, pasiranu rajčicu, ljutu i slatku mljevenu papriku i sol po ukusu. Ulijte 400 ml vode i pustite da lagano kuha otprilike 10 minuta, a zatim dodajte ribu. Kad zakuha, smanjite vatru i ostavite da krčka otprilike 20 minuta te povremeno protresite zdjelu. Dodajte slaninu i sklonite s vatre.
U veću posudu stavite vodu i prstohvat soli te pričekajte da zavrije. Dodajte tijesto te ga kuhajte prema uputama na pakiranju i ocijedite. Suhu slaninu narežite na sitne kockice i prepržite na malo ulja. Slaninu s masnoćom umiješajte u tijesto i dodajte svježi sir. Začinite po ukusu i dobro promiješajte.
U širi tanjur stavite tijesto sa sirom, a pokraj perkelt. Poslužite toplo i uživajte!