U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite sjeckani luk i češnjak te ih pirjajte 5 minuta. Dodajte mladi špinat i pirjajte još 1 do 2 minute dok špinat ne uvene.
Pirjani špinat i luk prebacite u posudu da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Tunu procijedite te ju ubacite u posudu s ohlađenim povrćem. Dodajte brašno, jaja, majonezu, limunov sok, peršin, kopar, sol i papar. Rukama izmiješajte sastojke pazeći da vam ne ostaju preveliki komadi tunjevine. Što vam je smjesa finija, bez prevelikih komada, to će biti kompaktnija.
Koristeći grabilicu za sladoled (ili kekse) oblikujte kuglice jednake veličine koje ćete prebaciti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Okruglice pecite 20 do 25 minuta dok ne porumene.
(po porciji)