Dagnje na buzaru

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Dagnje na buzaru
Brz i jednostavan recept za sve ljubitelje školjka. Potrebno vam je svega par namirnica, malo vremena i truda za ovaj ukusan recept. Savjet: Pripremite i domaći kruh kojeg ćete umočiti u “toć”.

Sastojci

Broj porcija
4
2 kgdagnji
3 češnja češnjaka
100 mlmaslinovog ulja
200 mlbijelog vina
2 žlicekrušnih mrvica
1 žličicanasjeckanog peršina

Priprema

1 Prokuhajte umak

Dagnje operite i očistite od alga i trave. Na maslinovo ulje stavite nasjeckani češnjak i peršin, dodajte dagnje i podlijte vinom. Posipajte krušnim mrvicama i pustite da prokuha.

 

2 Poslužite

Promiješajte te i kad se dagnje otvore poslužite u dubokoj zdjeli uz limun sa strane.

Napomena

U mojoj varijanti umjesto krušnih mrvica umak zgusnem i reduciram u dodatak jedne žlice maslaca i začinim s malo kajenskog papra.
Pero Savanović
Pero Savanović
Chef