Kozice s rajčicom i palentom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kozice s rajčicom i palentom by Shutterstock Shutterstock

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gkozica, očišćenih
50 goštrog brašna
2 češnja češnjaka
100 mlmaslinovog ulja
100 mlsuhog bijelog vina (Debit ili Pošip)
150 gkukuruzne krupice
Ružmarin
Sol
Papar

Priprema

1 Pobrašnite kozice

Kozice uvaljajte u oštro brašno pazeći da nisu zalijepljene te dobro otresite pazeći da na

sebi nemaju višak brašna. 


2 Nasjeckajte rajčicu

Zagrijte veći lonac vode. Rajčicu kratko potopite u kipuću vodu, izvadite i ogulite. Očistite od

sjemenki i narežite na kockice. 


3 Pržite kozice

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte kozice. Pržite kozice uz povrmeno miješanje dok se ne zapeku. Nakon 5 minuta dodajte češnjak, sol, papar, rajčicu i bijelo vino. Ostavite kratko da prokuha. Nakon par minuta maknite s vatre i posipajte nasjeckanim peršinom.


4 Skuhajte palentu

U srednje velik lonac ulijte 800 ml vode, posolite te ostavite da zakipi. U kipuću vodu uspijte kukuruznu krupicu uz dodatak sjeckanog ružmarina i maslinovog ulja. Miješajte pazeći da ne nastanu grudice i da se ne zgusne previše. Poslužite je odmah ili je ohladite, narežite na četvrtaste oblike i ispecite na roštilju Ili tavi te poslužite uz kozice.

Mate Janković
Mate Janković
Chef