Pečeno pile na pivskoj boci

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeno pile na pivskoj boci
Kakva bi jesen bila bez pečenog pileta? Dok padaju jesenje kiše vrijeme je za toplo pile i krumpire.

Sastojci

Broj porcija
4

Pečeno pile

1cijelo pile
1pivo u staklenoj boci
sol
senf
maslinovo ulje

Prilog

700 gkrumpira
1svježa paprika
1 glavicacrvenog luka

Priprema

1Posolite pile

Osušite i temeljito posolite pile, kako izvana tako i iznutra.


2Pripremite pivsku bocu

Etikete sa pivske boce skinite, operite bocu i dobro je osušite.


Otvorite bocu i istočite otprilike polovicu piva. Pivo koje ostaje u boci stvarat će paru tijekom pečenja i pridonijeti sočnosti pileta.


3Postavite bocu i pile

Dublji lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


Postavite otvorenu bocu piva na sredinu posude za pečenje.


Na bocu zatim postavite pile i premažite ga senfom.


4Pripremite i začinite povrće

Krumpir izrežite na krupnije komade i dobro ga začinite.


Narežite paradajz, papriku i luk, te ih postavite na krumpir. Svo povrće rasporedite oko pileta.


5Prelijte uljem i pecite

Sve prelijte s malo maslinovog ulja.


Na vrh pileta stavite komad folije i pecite na 220 stupnjeva. Vrijeme pečenja varira ovisno o veličini pileta, ali otprilike bi trebalo biti 1 sat.