Hasselback piletina

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hasselback piletina by Shutterstock Shutterstock

Čuli ste za Hasselback ili harmonika krumpire, ali jeste li probali Hasselback piletinu? Pileća prsa punjena svježim špinatom, ricotta sirom i posuta mozzarellom čine ovaj sočan i ukusan obrok koji će vas sigurno oduševiti.

Sastojci

Broj porcija
2
2 komadapilećih prsa
50 gsvježeg špinata
50 gricotta sira
20 gmozzarella sira
1 žličicaslatke mljevene paprike
sol
papar

Priprema

1Pirjajte špinat

Špinat pirjajte na srednje jakoj vatri u malo ulja 3-5 minuta dok malo ne povene.


2Umiješajte ricottu

Umiješajte ricottu i ostavite na vatri još 30-60 sekundi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.


3Pripremite pileća prsa

Na pilećim prsima izrežite proreze na udaljenosti od oko 1 cm, ali nemojte rezati do kraja, oko 75% puta prema dolje je ono čemu trebate težiti.


4Nadjenite prsa

Prsa posolite i popaprite. Napunite proreze smjesom špinata i ricotte.


Naribajte mozzarellu i pospite po vrhu.


Mljevenu papriku pospite preko piletine kako bi dodala malo boje i okusa.


5Ispecite u pećnici

Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 20-25 minuta na 200°C.


Unutarnja temperatura piletine bi trebala biti 75°C, a sokovi koji izlaze iz nje bistri.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.