Piletina u kremastom umaku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u kremastom umaku by Shutterstock Shutterstock

Recept Jona Wattsa, britanskog chefa koji se proslavio svojom pričom o upornosti dok je u zatvoru učio kuhati. Danas ima gotovo milijun pratitelja, izdao je knjigu jednostavnih i brzih recepata prilagođenih svima izdanu 2023., "A fancier affair" u kojoj se nalazi i recept za ovu ukusnu i kremastu piletinu.

Sastojci

Broj porcija
2
2pilećih prsa
80 gglatkog brašna
1 žličicasoli
1 žličicapapra
20 gmaslaca
4režnja češnjaka
150 mlvrhnja za kuhanje
60 gparmezana
2 žlicepasirane rajčice
1 žličicatimijana
1 žličicaorigana
1 šalicasvježeg bosiljka

Priprema

1 Pripremite piletinu

Piletinu izrežite na dva komada tako da dobijete dva filea. Pomiješajte brašno, sol i papar i uvaljajte piletinu, višak otresite.


2 Pecite

Na tavu dodajte malo ulja i maslac i pecite piletinu 3-4 minute sa svake strane, na vatri srednje jačine. Kada je piletina gotova, izvadite ju iz tave.


3 Pripremite umak

Na tavi ispržite sitno nasjeckan luk i češnjak, dodajte vrhnje i parmezan. Dobro promiješajte, pa dodajte pasiranu rajčicu, timijan i origano.


Vratite piletinu u tavu i i miješajte dok se umak ne zgusne. Na kraju dodajte svježi bosiljak. Uz ovu piletinu možete pripremiti prilog po želji, poput tjestenine ili riže.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.