Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Patlidžan prerežite na pola i izdubite sredinu. Nemojte ga previše izdubiti kako bi patlidžan zadržao oblik prilikom pečenja.
Nasjeckajte unutrašnjost patlidžana koju ste izdubili.
Stavite u lonac, prekrijte vodom i kuhajte dok ne omekša, 10 do 12 minuta.
U međuvremenu, u srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
Junetinu posolite i popaprite.
Dodajte začinjeno meso u tavu i pirjajte dok sva tekućina ne ispari i dok govedina ne počne lagano smeđiti.
Pustite da se kratko ohladi, prema potrebi izgnječite tako da nema velikih komada mesa.
U čistu tavu na srednje jakoj vatri dodajte maslinovo ulje i zajedno pirjajte luk, papriku i češnjak.
U zdjeli pomiješajte izdubljene dijelove patlidžana koje ste skuhali, povrće, meso, začinsko bilje, 3/4 ribanog sira, 3/4 krušnih mrvica i jaje.
Ovom smjesom ravnomjerno nadjenite izdubljene polovice patlidžana.
Povrh stavite nasjeckane rajčice, preostalu 1/4 sira, preostalu 1/4 krušnih mrvica i začinite solju i paprom.
Premjestite na nauljeni pleh ili posudu za pečenje i pecite 50 minuta.
Pustite da se kratko ohladi, narežite po širini i poslužite.