Šopska salata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Šopska salata by Shutterstock Shutterstock

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Sastojci

Broj porcija
2
2svježa krastavca
150 gslanog sira/fete
1ljubičasti luk
maslinovo ulje
vinski ocat
svježi peršin
sol, papar

Priprema

1Operite i narežite povrće

Papriku, rajčicu i krastavce narežite na kockice jednake veličine. Luk narežite na kolutove i sitne kockice.


2Dobro začinite salatu

Sve sastojke stavite u duboku zdjelu. Začinite ju tako da u nju stavite sol, papar, maslinovo ulje, malo octa i peršina.


Nemojte presoliti salatu zato što je sir koji ćete na nju naribati dosta slan. Dobro ohladite salatu prije sljedećeg koraka.


3 Naribajte slani sir

Naribajte slani sir po odabiru ili feta sir i pomiješajte ga sa salatom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.