U lonac stavite vodu, posolite i stavite da zakuha. Dodajte bulgur pa kuhajte oko 15 minuta. Probajte je li mekan i maknite s vatre.
Odmah ocijedite i ostavite da se prohladi, a za to vrijeme ćete pripremiti ostale sastojke.
Krastavac i papriku operite pa narežite na kockice. Ako je krastavac u sredini pun vodenih sjemenki, izvadite ih (sastružite) žličicom i bacite kako salata ne bi bila puna vode. Možete ga oguliti, ali ne morate.
Peršin i mentu nasjeckajte sitno. Limun iscijedite.
Kad se bulgur prohladio, pomiješajte ga u jednoj većoj zdjeli s ostalim sastojcima. Posolite i popaprite po ukusu, pa dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
Dobro promiješajte, a na kraju razmrvite malo feta sira ako želite, no nije obavezno. Bez fete salata ostaje veganska.
Salatu ohladite prije jela. Može stajati u zatvorenoj posudi u hladnjaku dva dana. Osim što je možete jesti samu, dobro paše uz grilanu piletinu ili ribu iz pećnice.