Salata od bulgura i slanutka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od bulgura i slanutka by Shutterstock Shutterstock

Možete je jesti samu ili uz grilano meso i ribu.

Sastojci

Broj porcija
3

Bulgur

150 gbulgura
500 mlvode
¼ žličicesoli

Salata

1krastavac
2 grančicesvježeg peršina
2 grančicesvježe mente
0,5crvenog luka
0,5crvene paprike
250 gsluhanog ili ocijeđenog slanutka iz konzerve
50 gnasjeckanih pistacija
1limun (sok)
3 žlicemaslinovog ulja
sol, papar
50 gfeta sira - ako želite

Priprema

1 Skuhajte bulgur

U lonac stavite vodu, posolite i stavite da zakuha. Dodajte bulgur pa kuhajte oko 15 minuta. Probajte je li mekan i maknite s vatre.


2 Ocijedite i ohladite

Odmah ocijedite i ostavite da se prohladi, a za to vrijeme ćete pripremiti ostale sastojke.


3 Narežite povrće i začinsko bilje

Krastavac i papriku operite pa narežite na kockice. Ako je krastavac u sredini pun vodenih sjemenki, izvadite ih (sastružite) žličicom i bacite kako salata ne bi bila puna vode. Možete ga oguliti, ali ne morate.


Peršin i mentu nasjeckajte sitno. Limun iscijedite.


4 Promiješajte sve

Kad se bulgur prohladio, pomiješajte ga u jednoj većoj zdjeli s ostalim sastojcima. Posolite i popaprite po ukusu, pa dodajte limunov sok i maslinovo ulje.


Dobro promiješajte, a na kraju razmrvite malo feta sira ako želite, no nije obavezno. Bez fete salata ostaje veganska.


5 Ohladite

Salatu ohladite prije jela. Može stajati u zatvorenoj posudi u hladnjaku dva dana. Osim što je možete jesti samu, dobro paše uz grilanu piletinu ili ribu iz pećnice.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.