Salata od zapečene cvjetače s narom i pistacijama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od zapečene cvjetače s narom i pistacijama by unsplash unsplash

Salata od cvjetače s narom i pistacijama, prelivena limunom i maslinovim uljem. Jednostavna, izdašna salata za hladnije mjesece.

Sastojci

Broj porcija
5
2 glavicecvjetače
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicakurkume u prahu
1 žličicakumina u prahu
0,25 glaviceluka, sitno nasjeckanog
2 žličicemeda
50 grama sjemenki nara
2 žlicesvježeg peršina, nasjeckanog
2 žlicepistacija, prženih
sol
papar

Priprema

1Ispecite cvjetaču u pećnici

Zagrijte pećnicu na 220°C. Na lim za pečenje posložite razlomljenu cvjetaču koju ste poškropili s uljem, kurkumom i kuminom, te začinili solju i paprom. Pecite oko 20 minuta ili dok cvjetača ne postane hrskavo mekana i mjestimično smeđa.


2Stavite luk u zdjelicu s vodom

U međuvremenu stavite nasjeckani luk u zdjelicu s hladnom vodom i pustite da odstoji 20 minuta. Nakon 20 minuta ga dobro ocijedite.


3Cvjetaču pomiješajte s limunom i medom

Vruću cvjetaču pomiješajte s limunovim sokom i medom. Pustite da se ohladi nekoliko minuta da više nije skroz vruća.


4Začinite

Dodajte pečenu cvjetaču u veliku zdjelu. Povrh stavite ocijeđeni crveni luk, sjemenke nara, peršin i pistacije.


5Poslužite

Poslužite na sobnoj temperaturi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.