Bavarska krumpir salata

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Bavarska krumpir salata by Shutterstock Shutterstock

Krumpir salata na način kako je rade u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
2luka
100 mlpovrtnog temeljca
6 žlicabijelog vinskog octa
0,5krastavca
1 žličicasvježeg vlasca
6 žlicamaslinovog ulja
1 žličicasenfa
1 prstohvatsoli i papra

Priprema

1Skuhajte krumpir

Krumpire operite i u velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte krumpir u kori i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj vatri oko 25 minuta.


Ocijedite i ogulite krumpire kad se malo prohlade jer biste se mogli opeći dok su još vrući.


2Pripremite salatu

Narežite oguljene krumpire i dodajte na trakice narezan luk te dobro promiješajte. U malom loncu zakuhajte juhu s pola količine octa i prelijte preko krumpira.


Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Za to vrijeme pomiješajte preostalu količinu octa s uljem, senfom, soli i paprom.


Krumpirima dodajte narezani krastavac i rotkvice, sitno nasjeckan vlasac te pomiješajte s umakom. Začinite po ukusu soli i paprom. Ohladite prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.