Pečene prokulice s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečene prokulice s češnjakom by Shutterstock Shutterstock
Ako još nemate najdraži recept za pečene prokulice, ovaj bi mogao biti onaj pravi. Rezultat su slatke, karamelizirane prokulice koje će oduševiti svakoga.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gprokulica
5 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
5 češnjeva češnjaka
1 žlicabalzamičnog octa
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Peteljke prokulica odrežite te ih prerežite na polovice. Ulje zagrijte na tavi na srednje jakoj vatri dok se ne počne mreškati. Prokulice stavite na odrezanu stranu u tavu. Dodajte češnjak i pospite sa soli i paprom.


2Pržite i pecite

Pržite dok prokulice ne postanu smeđe na dnu pa prebacite u pećnicu. Pecite 10 do 20 minuta te svakih 5 minuta protresite dok prokulice ne postanu skroz zlaćane i mekane.


3Poslužite 

Probajte pa dodajte još soli i papra ako je potrebno. Umiješajte balzamični ocat te poslužite vruće ili toplo.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
208 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
17 g
Ugljikohidrati
12 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.