Pečeni krumpir

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni krumpir

Hrskavi izvana i mekani iznutra, pečeni krumpiri jednostavan su prilog koji ide uz gotovo svaki obrok.

Sastojci

Broj porcija
6
900 gkrumpira
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicačešnjaka u prahu
3 žlicesvježeg začinskog bilja (ružmarin, peršin, timijan, bosiljak)
1 prstohvatpaprike u prahu
soli i papra po ukusu

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva

Operite krumpir, ali ga nemojte guliti. Narežite ga na kockice i ako imate vremena namočite krumpir u hladnoj vodi oko 1 sat. Time se uklanja škrob i dobiva se mekši krumpir. Ocijedite i po potrebi osušite krumpir. Potom ga začinite i dodajte maslinovo ulje.


2Pecite

Stavite krumpir na lim za pečenje i pecite 30 do 35 minuta dok ne porumeni i omekša.


3 Priprema u fritezi na vrući zrak

Ako koristite fritezu na vrući zrak (air fryer), upalite je da se zagrije na 200 stupnjeva (koliko će joj vremena trebati ovisi od modela, no trebala bi biti zagrijana kroz par minuta).


Posudu za prženje na vrući zrak premažite s malo ulja, tek toliko da se ništa ne zalijepi i stavite začinjeni krumpir.


Još ga malo nauljite (najbolje bočicom s raspršivačem) i pržite na vrući zrak oko 20 minuta. Svakih 5 minuta protresite kako bi se ispekao ravnomjerno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.