Operite krumpir, ali ga nemojte guliti. Narežite ga na kockice i ako imate vremena namočite krumpir u hladnoj vodi oko 1 sat. Time se uklanja škrob i dobiva se mekši krumpir. Ocijedite i po potrebi osušite krumpir. Potom ga začinite i dodajte maslinovo ulje.
Stavite krumpir na lim za pečenje i pecite 30 do 35 minuta dok ne porumeni i omekša.
Ako koristite fritezu na vrući zrak (air fryer), upalite je da se zagrije na 200 stupnjeva (koliko će joj vremena trebati ovisi od modela, no trebala bi biti zagrijana kroz par minuta).
Posudu za prženje na vrući zrak premažite s malo ulja, tek toliko da se ništa ne zalijepi i stavite začinjeni krumpir.
Još ga malo nauljite (najbolje bočicom s raspršivačem) i pržite na vrući zrak oko 20 minuta. Svakih 5 minuta protresite kako bi se ispekao ravnomjerno.