Turska krumpir salata

Vrijeme pripremePriprema
8min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
33min
KompliciranostTežina
Cijena
Turska krumpir salata by Shutterstock Shutterstock

Ova ukusna turska krumpir salata može biti obilan i zasitan prilog, a možete je poslužiti i kao večeru.

Sastojci

Broj porcija
4
5velikih krumpira
2 žlicesvježeg peršina
2 žlicesvježe mente
3 žlicemaslinovog ulja
1 žlicasoka od limuna
1 žličicasoli
½ žličicepapra

Priprema

1Skuhajte krumpir

U velikom loncu s posoljenom vodom kuhajte oprani neoguljeni krumpir 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.


2Pripremite salatu

Ostavite krumpir da se prohladi, a zatim ga ogulite i narežite na veće komade.


Krumpir pomiješajte sa sitno sjeckanim peršinom i mentom.


Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Zatim pospite paprom i solju, promiješajte i poslužite salatu kad se ohladi.


3 Dobra je i drugi dan

Ako ne pojedete sve, ostavite je u hladnjaku do sutra. Ide uz pržene srdele, pohani oslić, ali i bečki od svinjetine, teletine ili piletine.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.