Ukiseljeni feferoni

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ukiseljeni feferoni by Shutterstock Shutterstock

Pri pripremi feferona preporuka je nositi jednokratne rukavice, jer se u suprotnom ljutina zadržava na rukama, pa u dodiru s drugim dijelovima tijela može doći do iritacije.

Sastojci

Broj porcija
12
5 kgfeferona
3 lvode
600 mlalkoholnog octa
150 gšećera
100 gsoli
papar u zrnu

Priprema

1Pripremite feferone

Feferone dobro operite i ocijedite na krpi. 


2Napravite preljev

Zajedno prokuhajte vodu, ocat, šećer i sol.


3Posložite feferone u staklenke

U zagrijane staklenke stavite nekoliko zrnca papra, te gusto poslažite feferone. Prelijte ih vrelom mješavinom octa i odmah ih zatvorite.


4Pasterizirajte staklenke

Pripremite plitki lonac s vodom i stavite da zakipi. U njega posložite jednu krpu na koju poslažite staklenke. Pazite da vam se staklenke ne dodiruju i da voda bude minimalno ¾ visine staklenke.


Kuhajte dok se u staklenki ne pojave mjehurići, oko 15 minuta. Nakon toga pustite da se staklenke s feferonima ohlade, te ih spremite na hladno i tamno mjesto.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.