Povrće najprije dobro i temeljito operite.
Po želji narežite dio povrća paprike narežite na manje komade, krastavce na kolutove, mrkvu na četvrtine. Zelene rajčice prepolovite ili ostavite cijele ako su manje. Cvjetaču razdijelite na cvjetiće.
Povrće posložite u prethodno sterilizirane staklenke, dodajte mu papar u zrnu i lovor.
Pomiješajte ocat, vodu, sol i šećer. Dobivenim preljevom prelijte pripremljeno povrće. Na vrh povrća stavite plastične ili drvene štapiće kako bi fiksirali povrće.
Zatvorite staklenke, spremite ih na hladno i tamno mjesto. Turšija će biti spremna za konzumaciju nakon otprilike 3 tjedna.
Staklenke dobro operite. Pećnicu upalite na 100 stupnjeva.
U dublji lim ulijte malo vode da pokrije dno, poslažite oprane staklenke i stavite ih u vruću pećnicu. Staklenke će biti spremne za korištenje kada na njima više nećete vidjeti kapljice vode, otprilike 10 minuta.