Krastavci s vrhnjem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Krastavci s vrhnjem  by Shutterstock Shutterstock

Osvježavajuća salata, jako dobro paše uz pohano meso.

Sastojci

Broj porcija
5
700 gkrastavaca
1 žličicasoli
200 mlkiselog vrhnja
1 žlicasvježeg nasjeckanog kopra

Priprema

1Narežite krastavce

Krastavce ogulite i narežite na tanje ploške. Stavite ih u posudu, posipajte soli i pustite da odstoje 15 minuta.


Zatim ih rukama dobro ocijedite od viška vode.


2Dodajte kiselo vrhnje

Prelijte ih kiselim vrhnjem, dodajte kopar i sve zajedno dobro izmiješajte.


3 Ohladite

Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se rashladi.


Kad je ova salata dobro ohlađena, savršeno ide uz pohano meso, faširance i mesna pečenja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.