Prvo trebate napraviti namaz od tunjevine - oni koriste ovu iz staklenke, no poslužit će i ona iz konzerve.
Ako koristite tunjevinu iz salamure, dobro je ocijedite kako tekućina ne bi nepotrebno razvodnila namaz, a ako je jedina konzerva koju trenutno imate u hladnjaku ili ostavi ona s tunjevinom u ulju, ocijedite ga što više.
Za taj glavni dio sendviča osim tunjevine trebat će vam i jogurt, senf, sol, papar, malo crvene paprike i začina po želji. Kad sve dobro izmiješate, ostavite u hladnjaku.
Za to vrijeme tostirajte ciabattu da postane hrskava s unutarnje strane. Ako ne želite previše kruha, izdubite sredinu.
Sada složite sendvič - na tostiranu donju polovicu ciabatte stavite pola narezanog avokada, dodajte namaz od tunjevine, stavite ploške svježe rajčice i rikolu.
Gornju polovicu ciabatte premažite tankim slojem senfa s medom pa poklopite sendvič. To je to, dobar tek!