Najbolji tuna-sendvič

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolji tuna-sendvič by Shutterstock Shutterstock

Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.

Sastojci

Broj porcija
2

Tuna-punjenje

1manja konzerva tunjevine
1 žlicajogurta
1 žličicasenfa
sol, papar, crvena paprika

Dodatno

1ciabatta
1 šakarikule
2 kriškerajčice
0,5avokada
1 žličicasenfa s medom

Priprema

1 Napravite punjenje

Prvo trebate napraviti namaz od tunjevine - oni koriste ovu iz staklenke, no poslužit će i ona iz konzerve.


Ako koristite tunjevinu iz salamure, dobro je ocijedite kako tekućina ne bi nepotrebno razvodnila namaz, a ako je jedina konzerva koju trenutno imate u hladnjaku ili ostavi ona s tunjevinom u ulju, ocijedite ga što više.


Za taj glavni dio sendviča osim tunjevine trebat će vam i jogurt, senf, sol, papar, malo crvene paprike i začina po želji. Kad sve dobro izmiješate, ostavite u hladnjaku.


2 Tostirajte ciabattu

Za to vrijeme tostirajte ciabattu da postane hrskava s unutarnje strane. Ako ne želite previše kruha, izdubite sredinu.


3 Složite sendvič

Sada složite sendvič - na tostiranu donju polovicu ciabatte stavite pola narezanog avokada, dodajte namaz od tunjevine, stavite ploške svježe rajčice i rikolu.


Gornju polovicu ciabatte premažite tankim slojem senfa s medom pa poklopite sendvič. To je to, dobar tek!