Na zagrijano maslinovo ulje stavite ploške crvenog luka debljine 3 do 4 mm i pirjajte oko 3 minute, a nakon toga stavite mrkvu narezanu na tanje kolutiće.
Pirjajte još oko 3 minute i zatim dodate krumpir narezan na ploške i podlijte s bijelim vinom te dodajte sitno sjeckani češnjak.
Posipajte sjeckanim peršinovim listom, posolite i popaprite po želji. Poklopite i kuhajte na pojačanoj vatri 10 minuta.
Otklopite, dodajte očišćenu ribu narezanu na komade (npr. riba od 1.5 kg narezana na 4 komada), dodajte i škampe i vongole na način da ih posložite na pirjano povrće, prelijte konjakom i maslinovim uljem.
Podlijte vodom, poklopite i kuhajte na jakoj vatri 10 do 15 minuta, ovisno o debljini ribe.
Ne miješajte ništa u loncu, samo horizontalno protresite lonac tu i tamo da se sadržaj ne zalijepi za dno.
Gotovo je kada dobijete ugušćeni, žućkasti toč i kada su krumpir i riba kuhani.