Brujet od jegulje

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Brujet od jegulje

Po receptu iz restorana Kaštil Slanica.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgdebljih jegulja
1 kgluka
3ljute papričice
500 gpasirane rajčice
250 mlbijelog vina
3 žlicedalmatinske kvasine
200 mlmaslinovog ulja
1 vezicaperšina
4 listalovora
5 režanjačešnjaka
kapari
sol, papar

Priprema

Narezan luk popržite na maslinovom ulju. Dodajte rajčicu i pirjajte dok se ne zgusne.


Dodajte lovor, narezani peršin i češnjak, kapare, ljute papričice. Začinite i pirjajte 20-ak minuta.


Dodajte očišćene i narezane jegulje. Polijte bijelim vinom i dalmatinskom kvasinom, pirjajte oko pola sata.


Poslužite s kuhanom palentom i domaćim kruhom ispod peke, uz čašu ohlađenog rosé vina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.