Pohani morski pas

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani morski pas by Shutterstock Shutterstock

Pohani morski pas je ukusna poslastica s mekanim i sočnim mesom punog okusa.

Sastojci

Broj porcija
2
4 odreskamorskog psa (oko 500 g)
malo mlijeka
1jaje
150 gbrašna
sol
papar

Priprema

1Namočite odreske u mlijeku

Odreske morskog psa stavite u duboku posudu i prelijte mlijekom. Pokrijte i ostavite u hladnjaku na nekoliko sati.


Ako je morski pas pravilno očišćen, posebno odstranjivanjem kralježnice, namakanje u mlijeku možete i preskočiti.


2Pripremite smjesu za paniranje

U zdjeli, razmutite jaje, dodajte sol i papar.


Postepeno dodajte brašno i mlijeko te miješajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje onoj za palačinke, ali je gušća.


Izvadite odreske iz mlijeka i lagano ih posolite i popaprite s obje strane.


Uvaljajte svaki odrezak u brašno kako bi bio potpuno prekriven.


Potom svaki odrezak umočite u pripremljenu smjesu za pohanje.


3Pohajte u tavi

Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Kada je ulje vruće, pažljivo stavite odreske u tavu.


Pržite dok ne postanu zlatno-smeđi s jedne strane, a zatim okrenite i pržite s druge strane.


Kad su odresci gotovi, izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće.


4Poslužite

Poslužite pohane odreske morskog psa s ohlađenom krumpir salatom ili prilogom po želji.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.