Pulled chicken burger

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pulled chicken burger
Pulled chicken burger
Pulled chicken burger
Pulled chicken burger

Recept za trganu piletinu (pulled chicken) u obliku burgera. Kada nemate ideju što s piletinom, a želite da je brzo, jednostavno i bogato okusom, probajte ovaj recept.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gpilećeg filea (može se koristiti i svinjetina, ali njoj treba duže kako bi se skuhala)
1glavica luka
2 žlicemaslinovog ulja
3režnja češnjaka ( može biti i češnjak u granulama)
250 mlvode
250 mlpasirane rajčice
1 žlicaBBQ vrasbasco strong umaka (Volim ljuto)
nekoliko kapi vrabasco smoked chilli umaka (Volim ljuto)
1 žlicaorigana
1 žlicadimljene paprike
1 žlicasenfa
sol (količina prema vlastitom izboru)
kiseli krastavci, matovilac i rikola
za posip: Hell fire crispy onion (Volim ljuto) i naribani sir
6peciva za burgere

Priprema

1 Pripremite pulled chicken

Na dno lonca stavite ulje, luk i češnjak, sitno narezan. Posoljenu piletinu dodajte u lonac, podlijte vodo i umakom od rajčice.


Poklopite i pustite da dio vode ispari, pa nakon 15 minuta dodajte BBQ umak, chili umak, dimljenu papriku i origano, ukoliko je potrebno možete dodati i malo šećera kako bi smanjila kiselinu pasirane rajčice.


Nakon 25 minuta izvadite piletinu iz lonca natrgajte ju je na komadiće, i "razvucite" s vilicama. Vratite u lonac i kroz desetak minuta sva tekućina bi trebala ispariti. Potom dodajte senf i naribani sir.


2 Složite burgere

Peciva za hamburgere na vrućoj tavi zagrijte, premažite ih senfom i stavite trganu piletinu u peciva, dodajte salatu i posip crispy onions i kisele krastavce.

Ana Galijan
Ana Galijan