Ficlekov pohani picek (u sendviču)

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
22min
KompliciranostTežina
Cijena
Ficlekov pohani picek (u sendviču) by Ficlek Ficlek

Sastojci

Broj porcija
2

Pohana piletina

250 gotkoštenog pilećeg zabatka
2jaja
krušne mrvice
oštro brašno
sol, papar

Tartar umak

3 žlicemajoneze
2 žlicekiselog vrhnja
2kisela krastavca
sol, papar

Ostalo

2veća kukuruzna peciva
80 glisnatih salata

Priprema

1 Pohana piletina

Otkošteni pileći zabatak narežite na dva komada. U jednu posudu stavite brašno, u drugoj umutite jaja, a u treću uspite krušne mrvice.


Posolite i popaprite meso s obje strane pa ga uvaljajte u brašno, potom u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Pecite otprilike pet minuta u fritezi na 170 stupnjeva ili u tavi u dubokom ulju pet do sedam minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.


Narežite piletinu na trakice debljine dva centimetra ili je ostavite u komadu.


2 Tartar

Pripremite tartar od majoneze, kiselog vrhnja i sitno nasjeckanih kiselih krastavaca. Začinite soli i paprom po ukusu.


3 Složite sendvič

Dobro operite miks lisnatih salata. Peciva prerežite napola, namažite donje polovice tartarom, nadjenite salatom pa na kraju stavite piletinu.


Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite!